Followers

Friday, March 25, 2011

Bangunan PTM

Bismillah.

Salam Readers.
Hye kawan2! sehat x? kt sane hujan x? sini hujan sgt lebat...smpai plan kami nk buat campfire di tepi pantai batu burok pn dah terbantut.. last2 "lamp"fire je...makan2 kt cafe ditemani lampu kalimantang, main game and buat  lawak gelak kuat2.. ^^

xpe2, itu cerita lain kali eh. Entri kali nie aku nak kongsi dengan kawan2 keadaan tempat aku belajar. Perasaan seronok menjelma bila kami dapat tahu kami akan belajar ditempat baru, yeayy! Tersergam indah betul2 di bulatan strategik UniSZA Kampus Gong Badak. Bangunan ni sepatutnya milik "Pusat Teknologi Maklumat a.k.a orang komputer univ". Tapi hasil tambah ansur orang2 komputer ni, mereka bagi laluan pada kami yg merempat *sebab kampus kebanggaan kami di Besut tak siap2 lagi setelah 4-5 tahun pecah tanah- tanah liat sangat kot* untuk di renovate menjadi kelas2 percambahan ilmu bioteknologi dan pertanian. Ilmu yang bakal menjadikan kami seseorang. ^^



Tapi ada cerita disebaliknya. Setelah kejadian bencana tsunami dan gempa bumi yang telah mengorbankan banyak nyawa di Jepun baru2 nie, kami disini turut merasa kesan. Kesan kesedihan, kesan kepanasan, kesan rumah hijau, kesan segala jenis kesan. Hurm.....takot nk tulis banyak2. Orang tua-tua cakap, picture "speaks" best. Jadi aku pun rasa nk bagi gambar2 nie cakap sendiri. Korang dengarla dye nk bebel ape yea. aku dah sumbat kapas dalam telinga siap2. :p


figure 1 & 2: jejak kesan tinggalan aircond. dah 3 minggu kelas kami xde aircond. memang HOT!
anda dah terkena......kelas hangit!


figure 3: jadi, ginilah kami belajar. nasib baik ade dua utir tingkap. tapi tetap memerah peluh!


figure 4: kami belajar di negara matahari tegak atas kepala. penuh nur. tapi masalahnye slide pulak yang kurang nur nye...hurmm~


figure 5: bangunan kami ade menyediakan tirai @ langsir fesyen terbaru. sesuai untuk seisi keluarga. 


figure 6: eh....eh....ini bukan gambo peta di tilam. tapi peta di atas siling.


figure 7: tiada jarak antara kami. bangunan nie terus nmpak bumbung. membazir je siling2 nie.



figure 8 & 9: sambil belajar biotech, kami belajar jugak kursus wiring dan pendawaian


figure 10: dua tahun dah macam ni. or adekah mungkin kontraktor lupa nk bawak balik lebihan besi ni balik rumah?



figure 11 & 12: hasil gempabumi dan tsunami di Jepun

okayla kawan2. setakat tu je. bye~
- e.n.d -

17 comments:

dear yayah said...

bila tgk balik gmbar2 ni.. nmpak sgt mcm x best blaja kat PTM tuh, serba kekurangan
prasarana y x bpe nk ok utk pembelajaran..

republic of CENDOL said...

apekan daye my frenz...
dah name student UNISZA..ha333
redha je la...
kalu x pown kite bako jew bangunan ptm 2.....

Aini Adam said...

biasalah..unisza kan mmg cam ni. cantik di luar, tp dlmnye.............

HEROICzero said...

hahaha ini nama nya, zuhud!

ASRUL ANWAR said...

yayah- tempat nye ok, tp itulah. bangunan tua dah kot, berusia 2 tahun x 365 hari. :p

saufiq- hahaa..molek gok bako..asek dye je bako aku setiap hari dgn kepanasan :p

aini adam- "cantik luar cantik dalam cantik dengar cnie..... - senyum"

itulah....ble kepanasan, rajen cket ingat pd orang2 yg kurang upaya..huhu

ASRUL ANWAR said...

yayah- tempat nye ok, tp itulah. bangunan tua dah kot, berusia 2 tahun x 365 hari. :p

saufiq- hahaa..molek gok bako..asek dye je bako aku setiap hari dgn kepanasan :p

aini adam- "cantik luar cantik dalam cantik dengar cnie..... - senyum"

itulah....ble kepanasan, rajen cket ingat pd orang2 yg kurang upaya..huhu

Anonymous said...

En Asrul kami dah belajar kat PTM tue nak dekat 2 sem tau.
baru-baru nie je xde letrik.lelame ok lah tue.bawak bersaba ye.nanti pihak berkuasa ambik tindakan la. dah tengok blok akademik? canggih jugak^^

ASRUL ANWAR said...

anonymous-
kami pn dah belajar 2 sem jugak. kita serupaaa~

hurmm..xkate masalah aircond pn. xde aircond nie, zuhud la cket bak kate HEROICZERO.. :p

cuma, kepelikan yang SANGAT tinggi melanda dengan gambar2 diatas. bangunan nie baru umor 2 tahun. kalau 20 tahun?

dan harap adela orang amik iktibar, nanti bangunan BLOK AKADEMIK yang canggih tersebut pun jadi same macam bangunan PTM. ^^

Anonymous said...

saya, spt name d bwh, mengaku telah menulis n menampal gmbr X- Aircond tu.slpas tdo dlm kepanasan d surau, bsame2 asrul n nazri.

...syazwan al-joy.

______ punye PTM!!!

Anonymous said...

haha....kelas hangit! best2...
sabo je la...kne bwk kipas sndiri phni.. =p

p/s: seronok dpt komen ^^

ASRUL ANWAR said...

joy-
mungkin boleh usulkan pTM guna kipas jer, xyah aircond...LOL


anonymous-
jemputla datang komen lg. kelas hangit tu sesi bersama deejay asrul je..hehe

Mr PresidenT said...

cari penyelesaian.. asyik dalam proses je..ahakz..

Anonymous said...

malangnya dekan FPB pun ambil sikap sambil lewa dan hanya mempunyai prinsip janji gaji masuk tiap akhir bulan,lebih baik aku senyap buat bodoh jer......sedih sebagai seorang ahli akademik tiapa prinsip hidup yang ikhlas dan proaktif.

Mat Zakaria said...

Sdr Asrul, Lebih baik sdr buka cerita sesuatu yang memberi faedah secara langsung kepada sdr dan respondent2. Pasal PTM tu bukan access student untuk bincang. Bloglah sesuatu seperti biochem, CGPA, dll. Periksa dah dekat ni, berapa CGPA sdr sem lepas, dan berapa target sem ni. Lebih 3, ke kurang 3. Kalau kurang 3, orang tak pandang pun, baca CV pun orang tak mahu, apa lagi panggil temuduga. Blog PTM bukan access sdr. Terlalu banyak perkara yg sdr tak tahu pasal PTM. Macam jugalah kalau sdr blog tentang mengapa bulan March ni hujan tak berhenti2. Sehinggakan ada orang yg gila talak, baru sekali jadi presiden persatuan pelajar dah berlagak macam dia tu hebat sangat boleh menyelesai semua masalah. Sekadar gi jumpa orang itu, orang ini, tak jadi bang. PTM tu masalah fizikal yang banyak, bukan masalah sikap sambil lewa sahaja. Wassalam. Dr Mat Zakaria, Dekan FPB, Unisza.

Anonymous said...

Hey, sapa yang kata dekan fpb ambil sikap sambil lewa je tu, dan ko kata dia sebagai seorang ahli akademik tiapa prinsip hidup yang ikhlas dan proaktif, tolong gi minta maaf ngan dia. Ko kata gitu sama dengan ko kata ke omak ayoh ko panadai buat anak aje, tapi tak pandai beri makan sampai jadi besar, dan tak pandai ajar sampai jadi orang. Ko tak sedo ke ko kata ke dia begitu sama dengan ko kata ke omak ayah ko. Hai ko ni.

ASRUL ANWAR said...

mr president- insyaALLAH, penyelesaian akan muncul nanti. ^^

anonymous 1- komen saudara/ saudari takde asas langsung. harap tarik balik dan usulkan permohonan maaf kepada dekan FPB

dr mat- mintak maaf prof, tapi komen "sambil lewa" datang dari orang tak diketahui @ anonymous.

anonymous 2- itulah berlaku bila kita cuma pandai menuduh. tabiat buruk yg tak bermanfaat malah merosakkan org lain

ASRUL ANWAR said...

untuk kesudahan "cerita" dan tindakan diambil, sila ke


http://asrulanwar.blogspot.com/2011/04/alhamdulillah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...