Followers

Thursday, January 27, 2011

Happy CNY!

Bismillah.

Salam Readers.

Mood menaip dah datang balik. So, sebelum terlambat dan kekeringan idea lagi sekali...baik aku taip cepat2..ini adalah attempt nomboT LAPAN untuk update blog. Nama blog pun dah tukar jadik BLOGGER konon2 nak motivate diri sendiri nk suruh menjadi blogger berjaya, rajin update. Tapi sampai harini, nampak x berapa nak membuahkan hasil pun.. *aku memang selalu semangat lebih pada awal*  LOL

Berbalik kepada topik perbincangan kita pada malam ini. Disebabkan officially bermula hari ini (untuk zon Terengganu dan sewaktu dengannya) dah mula cuti, maka berbondong-bondonglah orang balik kampung. *lagu balik kampung sudirman pun berkumandang*.

Especially untuk yang sekolah TADIKA mcm aku mestilah excited sangat nak balik kan. Kalau ayah atau mama datang amek lewat, sah2 dah nanges merengek depan pintu pagar. Sanggup balik jalan kaki walaupun rumah sangat jauh... *baca dengan mood pasrah*

Tapi aku TAK balik...ulang suara...1..2......3....test2 mike...
TAK BALIK...test2......TAK BALIK. (dengar kan?....)

Sebab? Biarlah rahsia. Tapi secara umumnya, aku tak balik sebab:-
1. nak settlekan Thesis Final Year Project.
2. dan merujuk kepada ASSIGNMENT yang boleh tahan jugak banyak.....
3. dan lepas cuti, TEST + QUIZ tengah beratur dalam barisan. dah last2 sem nie, harap2 bolehla skor sikit..paling Idak, skor banyak pn okay jugak
4- dan aku sayang sangat pada Rumah Kedua a.k.a Hostel Maidam nie. Aman permai dan damai dikelilingi kubur2 cina, jepun, melayu...1 malaysia + 1 jepun
5- dan aku nak belajar berdikari. *alasan yang takleh pakai*

Jadi, kepada semua yang balik raya cina tu. Selamat CHINESE NEW YEAR buat rakan2 berbangsa cina. Kalau Melayu + India pn nak menyahut wish aku nie, boleh gak. Terpulanglaaa... Nanti datang sini balik jangan lupa bawak Kuih Bulan dan makan bersama-sama aku k. Tidak dilupa, lampu Tanglung comel2. *raya cina ada lampu tanglung ke eh?*
Wajik dan dodol jangan dilupa, peninggalan nenek zaman berzaman.. ^-^

- e n d -

6 comments:

noni said...

sy balik jugak.hepi cny.huhu

ASRUL ANWAR said...

tapi sy x balik....nak angpau!

me_nazri said...

moge takde ape yang teruk dtng dari kubur 1 malaysia+1 jepun tu hahahaha

ASRUL ANWAR said...

oiyyy...ko jgn nak "mulut capoy" lak...jd pape, ko kene ber tggjwb..huhu

zUlaikha rAzak said...

haha..entry camnie sempoi sket!
jage maidam lelok!;p

ASRUL ANWAR said...

^^
baeklah cik ika..lg, nk suh jage ape?
nk buat list nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...