Followers

Wednesday, February 02, 2011

Jom Boycott Cerita Seram + Hantu!

Bismillah.

Salam Readers.

Jom Boycott cerita seram + hantu jom!

-hantu mak LEMAH-
p/s: okay2, aku tahu cerita nie best..saje je, penghias entri..hehe

Kempen nie mesti TAK glamer dan susah nk dapat sambutan. Tapi aku tetap gak nak taip dan tulis ape aku nak cakap. Dan aku nak PAKSA gak pembaca setia + kurang setia + pembaca kali pertama BLOGGER baca entri ni sampai habis.

Kenapa aku ajak BOYCOTT?
1- hidup mesti mau seronok! hidup sekali je, dan takleh nak reverse. kalau asik takot hantu, nak pi mane2 pun pikir pasal hantu, kan susah hidup. byk pulak pantang larang dan imaginasi pelik. kawan2 aku sampai nak naik lif pun takut. itu belom lg kes nak masok toilet. kes nk pandang cermin malam2, takot ade "entiti" tetiba muncul. susah kan?

2- cerita hantu ni MENGAJAR kita rupa bentuk hantu. Tinggi hantu. Berat hantu. Siap boleh calculate BMI lg, lengkap la serba-serbi. Imaginasi mcm ni la menyebabkan.....para penonton...bapak-bapak, ibu-ibu...semuanya... *inul*
jadi pakar hantu. dan boleh kata, tiap2 hari pulak jumpa hantu. sebab? kita imaginasi filem tu dalam kepala otak kita. kalau hantu tu takde pun, kita tetap cakap ade. susah kan?

3- aku nampak, "orang kite" nie makin berleluasa takutnya pada hantu. Chill man. Baik takutkan ALLAH, takutkan azab neraka, ade gak faedah nye kn.

So, I am suggesting u guys untuk sila berhenti melayan cerita hantu. or at least KURANGKAN la. *satu sudu sudah cukup!* Sebab bila sambutan galak, produser2 filem malaysia seronoT la nk buat banyak2.. *sigh*
But this post is only for the one yang memang takut hantu. Kepada yang tak takut hantu, dan rajin "tambah" masa pi cari hantu, sila la teruskan kerja anda ye. Tengokla lagi banyak2, semoga beroleh hantu 1 hari nanti..huhu.

Penulis TIDAK menafikan kewujudan entiti-entiti tersebut. Tapi, berpada-padalah. ALLAH S.W.T dah ajar cmne nk buat bila berhadapan dengan salah 1 makhluknye nie. Jangan biarkan diri anda diselubungi...ketakutan...

- e n d -

15 comments:

::ecam:: said...

cite hantu jd best sbb satu perkare je..awek dy cun kot...n sbb asyik kne kacau hantu je penonton akn jadi kesian kat awek tu n akhirnya penonton akn menggemari cerita seram sebegitu...

cuba kalu producer sera masukkn pelakon yg muka mmg cam hantu...kompem2 xde manusia nk g wayang...hhahha

Afyfa said...

Nak join kempen nie... =)

zUlaikha rAzak said...

hahaha..ape daa senior nieh..badan jek besa..tp takut nak tgk cter antu..meh2 tgk sesame.;D

ASRUL ANWAR said...

ikram- mgkin jugak kn....xpn, guna hantu betol je la..lg senang kot...LOL

afyfa- joinla!!! my pleasure...ajak ramai2 lg..hehe

ika- badan x besa la, tp tough! ;p

RAIHANAH ROZAIMI :) said...

xdpt terima hakikat bahawa diriku lambat!!..i dah list dlm blog i hanya lambat 2 out of 5!!..not 2 out of 3..n u pown lambat 2 out of 5.. 1 is on time...sile faham..saye sangt2 tepati mase..kes2 terpencil jer buat saye lambat!! lalalal..yes!!

fafa said...

SETUJU!
hehehehe *mengilai*

dah lame dah diri ini memboikot cite2 cmni..xperlu tonton! mari semua tgk cite yg blh buat kite senyum d akhir cerita (:

ASRUL ANWAR said...

rai- eyh..x abes lg ke...lenkali kira la guna kalkulator, then u will know u lambat.. ;p

fafa- eyh, mcm same je mgilai..hehe
jomm! tgok movie utk hiburan kn....ini nk ,menserabutkan lg kepala nk buat ape..

RAIHANAH ROZAIMI :) said...

asrul oi~.. i cuma nak specifikkan "kelambatan" u jugak~~..pening la dgr lagu kat blog u..terpaksa kluar cepat dr blog u~..lalala...JOM TENGOK CITER HANTU LEH LEPAS STRESS JERIT KUAT2..lalala

ASRUL ANWAR said...

jomm!
i bet u yg takot semena nye kn...ececeee..buat2 berani la 2.. ;D

anomsaid@AS said...

latest- citer 'KARAK'...KRU yg bt..klo ikot ker trailer dyer nmpk mcm seram. giler gempax...ln cket dr yg ln..tp xtawla adkah rupanyer seindah khabar....huhuuu

btw, spe ader softcopy ctr 'KURAFAT'..sila la bg pd sy... =p

ASRUL ANWAR said...

anom- err, adekah post ini bertajok "jom tengok cerita karak lepas tonton cerita khurafat"?...huhu

sah2 la anti cerita antu..

ayuku said...

akak dah lama boikot..huhu

ASRUL ANWAR said...

yeayy...give me 5 akak!

little girl said...

eh cita hantu sangat best juge..bleh release tnsion..hehe

Sufian said...

Salam bro,

Minta izin nak panjangkan kempen ni ke Facebook. Minta izin copy (content bro yang menarik dan sempoi), insyaAllah ada link ke website bro.

Thanks..

Wasalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...