Followers

Thursday, May 05, 2011

Examination

Bismillah.

Salam Readers.

` entry kali nie bajet ade 4,000 visitor dalam mase 4 hari `
kata-kata semangat dari dr rozmi


Dah abis blajar.Tadi last exam. EMPAT tahun, LAPAN semester, 48 bulan. (hari, jam, saat kira sendiri k) ape dah aku buat slame nie ek? ntah~


Yang pasti aku ingat tiap2 pagi aku breakfast, tengahari lunch, petang hi-tea, malam dinner...Kadang2 ade lg "masa kecederaan" utk makan..supper ke..hehe. Pastu tido sekurang-kurangnya 5 jam sehari, maksimum boleh sampai 10 jam...dikala sakit.. 


Nak cerita cket perihal last final. Campur dengan Final Year Project, total credit ade 15. Xla banyak sgt kan..okayla untuk last sem yang agak bz nak copy paste sane-sini buat thesis hakcipta copyright sendiri. ..hehe




Tapi untuk final paper kali ini. ADDHOI!
Lenguh tangan *merungut*...banyak sangat soklan esei untuk ditulis panjang2...huhu. Untuk pecahan soklan A mintak 3 method, 3 example, pastu soklan B plak mintak 5 contoh....tapi total 5 markah je per 100!  gggrr~


Summary jumlah soklan dan masa:
Agricultural Marketing- 10 esei pendek jawab semua, 6 esei panjang pilih 3. 2jam.
Agrotechnology Paddy- 20 esei beserta anak2 setiap satu. 2 jam.
Ehics and IP Issues in Biotech- . 1 jam 30 minit.
Advanced Plant Biotech- 20 MCQ, 8 esei pilih 6, 2 esei panjang pilih 1. 2 jam.
Communication in Agriculture- 12 esei pendek, 4 esei panjang. 2 jam.


But I have FUN answering all those questions. Siap nk mintak kertas tambahan lagi, punye sodap goreng jawapan. haha. Pastu mase tak cukup. Pen biru dah la beli DUA je, nasib baik ink ngam2 untuk last paper tadi.


Aktiviti pertama selepas exam.



Guess dats all. Entri khas mengisahkan last final paper Degree. Lepas nie buat ape pulak ek? MASTER? KERJA? .................................................................................................anyone???


- akhir kalam -

12 comments:

haziQah said...

saya insyallah keje..
master? oh otak tak larat ..hehe

ASRUL ANWAR said...

sy pun dah mula rase cmtu..b4 nie nk smbung master..tapi...mcm ade byk sgt TAPI..... :p

Aini Adam said...

kije kije la. kesian ke otak.

tp entry ni buat sy pikir bile nk abis blajar. *jeles

ASRUL ANWAR said...

sy juge kesian kt dye...so, EMPLOYER yg baik hati..cepat amek sy kerja! ^^

AA bpe sem lg?

Nuyu Yusof said...

dalam dilema jugak ni..nak keje ke master..adehhhh

ASRUL ANWAR said...

keluarlah dari dilema itu! :p

ouwh, terlupa OPSYEN yg ke-3.
berBISNES! hurmm~

Aini Adam said...

lg 2 sem en. AA
haha.

ASRUL ANWAR said...

ckp kt diri sendiri eh cik AA.. :p

x lame lg dah tu....believe me, u will missed your semester alotz nanti. coz i do. T-T

Aini Adam said...

hehhe.
ohh, sy x ske bile mase tu tibe. mcm lps spm dulu2

::ecam:: said...

incik asrul...don't forget my boomerang...hihi...

ble boley?

senyumSOYA said...

huhuu..lagi stahun.. adei..
lmbatnya nak abes.. dusshh

ASRUL ANWAR said...

setahun = 2 sem tu kejap sangat!
enjoy your study life while u still can.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...